МЕНЮ
VITA In-Ceram
 
    METAL FREE керамични конструкции

Пълната гама VITA In-Ceram вечe e в България – класическата и най-здрава система, която чрез синтеровани и инфилтрирани със стъкло материали като ZIRCONIA, ALUMINA и SPINELL дава почти неограничени възможности за всички видове безметални възстановявания.

 • In-Ceram ZIRCONIA – (The “ceramic steel”). Изключително здрав материал (ZrO2 / Al2O3) предназначен за изработването на мостове върху молари, с неповторима здравина и естетика.
   
 • In-Ceram ALUMINA – високо транслуцентен материал (Al2O3) подходящ за фронтални мостове и единични коронки в моларния и инцизалния сегмент.
   
 • In-Ceram SPINELL – най-транслуцентен от останалите материал (MgAl2O4) позволяващ изработката на инлеи, онлеи, фасети и единични корони в областта на фронта.

ЗАЩО ИЗЦЯЛО КЕРАМИЧНИ?

Това са системи за инлеи, онлеи, фасети, коронки (единични и в блок), мостове и протезиране върху импланти, състоящи се изключитeлно от керамика.

Тези висококачествени материали от "стаята на съкровищата" на Майката природа са доказали своята трайност и устойчивост в милиони случаи.


ПРЕДИМСТВАТА на VITA In-Ceram

 • Висока биосъвметимост !

  Материалите са абсолютно биосъвместими (100%). Комфортът на пациента няма да бъде нарушен от алергии, почерняване на венеца, тъмни (или жълти, опакерни) шийки или нежелани реакции като метален вкус, например.
   
 • Естетика

  Цвета, формата и специфичните повърхности на зъбите на всеки пациент са уникални. Със избирането VITA In-Ceram пациентите получават висококачествено възстановяване, без каквато и да била разлика от естесвените зъбни структури. Светлината преминава през изцяло керамичната структура така, както през естествените зъбни тъкани, придавайки неповторима виталност, немислима при металокерамиката.
   
 • Устойчивостта осигурява надеждността

  Материалите VITA In-Ceram осигуряват надеждността на конструкциите повече от 17 години и са доказали устойчивостта си в милиони случаи. Дългия живот на тези възстановявания се дължи главно на високата устойчивост, здравина и редуване на материалите.


ВАЖНО УТОЧНЕНИЕ относно "слип техниката"

През 2007 година, на пазара на чистата керамика се появиха имитации на VITA In-Cеram Classic slip-casting technique, а това налага някои разяснения относно слип техниката изобщо.

Лаборатория “Емили” работи единствено с доказали се във времето марки и материали, съответно VITA In-Cеram е една от тях. Възстановяванията с тази техника на VITA – slip-casting technique + INCERAMAT, припокриват възможностите на CAD/CAM ситемата CEREC inLab (безYZ) и от 20 години успешно конкурират здравината и надеждността на металокерамиката, като естетиката в случая е друга тема. Различните таблици и сертификати за здравина отпадат от самосебеси, когато всичко е доказано. Според VITA слип техниката е препоръчителна за 3-членни мостове или конструкции до 40 мм.

Александър Савов, управител на МТЛ "Емили"

 
 
за нас | новости | фотогалерия | In-Ceram | стоматолози | връзки | контакт
(c) 2007-2011 EMILI Dental LAB. (c) 2007-2011 [xt]. All Rights Reserved